MENU

Oriole Coffee Bar

Nested in the heart of Orchard Road, Oriole Coffee Bar occupies a visible spot in the urban fabric of the city. Our brief was to re-vitalise the space with a new palette and project the brand in a refreshing way. A warm collage of hot-dip galvanised metal panels, copper and stained plywood is introduced, with suspended mesh trough lights defining the main coffee counter. Through this intervention, the experience and process of making coffee is brought closer to the end-user and a dialogue with the baristas is encouraged.
Read More ›

Les Amis Wine Retail

Special mentions: http://www.indesignlive.sg/articles/projects/triple-play
Read More ›

Humpback & Gibson

An oyster / cocktail destination at Bukit Basoh Road.
Read More ›

Aloha Poke Amoy

The Island’s first Poke Bar is a heady mix of healthy lunchtime Takeaways, and after hours tiki bar madness. We designed a series of quirky hidden bar features and casual loose hang out zones for after hours Patronage. It has both a Hawaiian island bar feel plus elements of an hidden urban dive bar. Entrance is via a metal door round the back.
Read More ›

Sugarhall

After a successful collaboration with FUUR, Jigger & Pony, owners Indra Kantono and Gan Guoyi approached us to design their second outlet, Sugar Hall, a Jamaican rum and grill restaurant. They envisioned a tropical restaurant with the feel of a barn-turned-community hall.The space has three zones – the bar in front, main dining area in the middle, and a more private banquette seating area at the back for large groups – all visually connected, dressed in a colour palette of red and olive green. Referencing plantations and rafters, we designed a trellis canopy over the bar that stretches through the restaurant, and extends onto the glazing of the shop front to form the facade. It is a defining feature of the space that frames the interior from the street. Sugarhall’s length was played up in the main dining area through the use of long rattan benches lining the wall and island communal tables, while in the banquette seating area, a recycled log wall frames the kitchen window, lending a sense of homeliness and a connection with the kitchen.
Read More ›